Mint ahogy azt már megszokhattátok, szinte valamennyi eseményünket egy kis online nyeremény-kvízzel zárjuk, amelyben arra vagyunk kíváncsiak, hogy szerintetek melyik pincészet melyik tétele volt a legjobb az este folyamán.

Nem volt ez másképp a  három januári eseményünknél – név szerint a 8. Glass Off Jazzen, ahol 4 tétel is az élre került a holversenyben, az 5. BorDayen és a 9. Glass Off Jazzen – sem, ahol ismét szorgalmasan adtátok a voksokat, amit ezúton is köszönünk, és az alábbi remek italokat szavaztátok meg az ízlelőbimbók legjobb barátainak:
 

Glass Of Jazz vol 8. (01.09., Budapes Jazz Club)
 

- Eifert Borház - Irsai Olivér 2019: a 20 hektáron, a Kunsági borvidék szívében Soltvadkerten gazdálkodó borház zöldes fehér színű és ezüstbe hajló árnyalatú nedűje. Üde, finoman fűszeres és citrusos, jóivású friss zamatos száraz fehérbor.

- Weingut Martin Pasler (In Vino Lidia) - Kékfrankos Premium 2017: A burgenlandi Buschenberg dülő szelektált tétele, 100% csillámpaláról. 3 db 300 literes hordó tétele, ahol két hordót második alkalommal használtak. 16 hónapos érlelés során 10 hónapot töltött a bor seprőn, azt is rendszeres felkeveréssel. Vastag pirosbogyós – meggy, cseresznye, fekete- és piros ribizli – gyümölcsösség finom hordófűszerrel gazdagítva. Vibráló savak, elegáns tanninszerkezet egy közepes testben közepes lecsengéssel.

- Páger Pince - Cserszegi Fűszeres 2018 (narancsbor): A nagyközönség előtt tavaly mutatkozott be a gyöngyöspatai Páger Pince, amelynek egyik ízes tétele a cserszegi fűszeresből készült 2018-as narancsbor, narancsos-bodzás nem túl cseres, tiszta ízzel.

- Anonym pince - Életjel Pinot Noir 2016: A lassan másfél évtizede működő, etyeki pincészet borában fűszeres illatú bor, ízében cseresznye, meggy, borókabogyó, ánizs, feketebors és édesfűszerek érződnek. A közepes test mellett lendületes savak, kevés tannin és alkohol jellemzi a bor szerkezetét, amely így megtartja a pinot noir fajtajellegét. Arányos, gyümölcsös és fűszeres, élénk bor.


5. BordDay (01.18., Hungi Vigadó - Szeged)
 

- Hetényi - Kadarka 2017: A kadarka jelenleg a legrégebb óta forgalomban lévő fajta, ezért is érdemel különös figyelmet annak ellenére, hogy sokkal több törődést igényel mint a többi szőlő. Jellegzetes illat és ízvilága mindig nagy élményt nyújt a gasztronómiában. E szekszárdi tétel értékét növeli, hogy a megkülönböztetett szekszárdi palackban kerül forgalomba, amit csak a magas minőségű kadarkák, kékfrankosok és bikavérek érdemelhetnek meg.
 

Glass Of Jazz vol 9. (01.23., Budapes Jazz Club)
 

- Fehérváry Szőlőbirtok - Merlot 2016: A Mecsek déli lankáin, magasan fekvő, kis parcellák termése. Kevés készült, de annál nagyobb odaadással, kézzel csömöszölve, préselés nélkül, közel három évet töltött másodtöltésű hordóban. Szűretlenül, derítetlenül palackozva.

 

Köszönjük még egyszer a szavazatokat és várunk mindenkit a következő eseményünkön, a PultAlól sorozat 4. kiadásán február 22-én, a VinoPiano bárban!