Szeptember 25. és 27. között idén is Újpestre érkezik a borvilág. A rendezvény 2020-ban az esemény hangulatát jobban megragadó BorVíkend néven mutatkozik be, és ami nekünk igazán fontos: a Cult In Glass csapata is kitelepül az Eifert Borház és a Nyitnikék Pince boraival!


Az idei évben új nevet felvevő esemény laza, családias, fiatalos, ugyanakkor minden korosztály számára izgalmas programsort kínál. Az előző évek hagyományaihoz híven természetesen most is a boroké lesz a főszerep: a nagy borrégiók mellett a kisebb vagy nem olyan rég önállósult borvidékekkel és azok különlegességeivel ismerkedhetnek meg a látogatók. Emellett az idei évben a párlatok szerelmeseinek is szeretnének kedvezni a fesztiválon, ezért két pálinkáriummal is bővült a kiállítók köre.


A borászatok mellett különös hangsúlyt fektettek a szervezők a BorVíkend ételkínálatának összeállítására is. A street food vonal olyan képviselői lesznek jelen a fesztiválon, akikkel igyekeznek minden igényt kielégíteni, legyen szó egy kiadós bőrös malacsültről, kézműves hamburgerről, fish & chipsről vagy akár egy mennyei rétesről.


A jelenlegi vírushelyzetre való tekintettel a szervezők szeretnék felhívni a figyelmet a távolságtartásra, illetve arra, hogy ahol lehet a látogatók viseljenek maszkot. Emellett a fesztiválon számos kézfertőtlenítő pont lesz kihelyezve, és a fesztiválpoharak fertőtlenítése is megoldott: a Miele Professional pohármosogató készülékének köszönhetően kevesebb, mint 1 perc alatt varázsolják tisztává a poharakat a pohármosó ponton, hogy a látogatók zavartalanul élvezhessék a borokat.
 


A pincészetek és a gasztro kiállítók mellett számos neves kézműves is megtalálható lesz a víkenden, akik egyedi táskákkal, ékszerekkel, gyerekjátékokkal, kerámiákkal, illatszerekkel és csokoládékkal biztosítják, hogy senkinek se kelljen vásárfia nélkül távoznia.


Habár a járványhelyzet miatt a koncertek elmaradnak, a kellemes zenei aláfestésről nem kell lemondania a fesztiválozóknak: a rendezvény ideje az elmúlt idők legnagyobb magyar slágerei biztosítják a hangulatot. Szombat délután a Muslincák férfikórus szórakoztatja majd autentikus bordalokkal a víkend résztvevőit, majd az este folyamán megszólal egy szaxofon is. Vasárnap, a családi napon számos szórakoztató és edukációs gyerekbarát programokon vehetnek részt a látogatók; többek között lesz gyerekszüret és olyan népszerű bábelőadások is felkerültek a műsorra, mint a Marcipán cica, a Pártás királylány vagy a Kisvakond születésnapja Kalap Jakab előadásában. Nem utolsó sorban szeretnénk megemlíteni a péntek délutáni véradást is a Magyar Vöröskereszt szervezésében.


A 2021-es évjárattal kezdődően a fesztiválozók választhatják ki „Újpest Borát” egy szakmai grémium által előszűrt három tétel közül. A hétvége alatt folyamatosan lehet majd leadni a szavazatokat, az eredményhirdetésre vasárnap 17 órakor kerül majd sor, amikor is Déri Tibor, Újpest polgármestere ünnepélyes keretek között átadja a kitüntetést a látogatók kedvenc borának, mely innentől az „Újpest Bora 2021” címet is viselheti. Emellett a voksolók között is értékes borcsomagokat sorsolnak ki a szervezők, ezek átadására is ekkor kerül sor.

 

Újpesti BorVíkend 2020 hivatalos esemény >>>