GastroFolt 20220702

GastroFolt: Az élménybörze

Két év (kényszer) pihenő után tér vissza a GastroFolt, és hozza össze ismét a maga laza és kötetlen módján a gasztronómiát, a zenét, a képzőművészetet és a kézművességet.
BorVár 2022

IV. BorVár

2022. május 28-án újra összegyűlünk a borvidék központjában, a Siklósi várban, ahova ezúttal is a Villányi borvidék szívét és lelkét hozzuk el Nektek a helyi borászakon keresztül.
Glass of Jazz vol.13

Glass of Jazz vol. 13

2022. április 28-án ismét a Budapest Jazz Club ad otthont a nagy sikerű, immár 13. Glass of Jazz estnek. Természetesen a koncertteremben egy kiváló hazai zenekar szórakoztatja majd a borok és a jazz zene szerelmeseit.
Cult in Glass szortiment bemutató

Cult in Glass szortiment bemutató

A Cult in Glass és az összes ehhez kapcsolódó esemény védjegye, hogy mindig megpróbál újat mutatni, és ösztönözni arra, hogy a kedves résztvevők és vendégek minél több szereplőt ismerjenek és szeressenek meg az Art-Cult-Gastro hármasból.
Jammertal Borbirtok - A monumentális villányi vörösek kóstolója

Jammertal Borbirtok kóstoló

Mindennapi kapcsolatunk a tőkékkel – természetesen a pincészet hasonló skrupulózus, minden részletre kiterjedő napi munkájával egyetemben – jeleníti meg az igazi kézművességet a borászatban.
Szeleshát borkóstoló - A borbirtok története

Szeleshát borkóstoló

Családunk 1998-ban fedezte fel a teljesen elhagyatott, de nagy potenciállal rendelkező területeket a szekszárdi borvidék déli részén, a Szeles-hát dűlőben. A 2001-ben kezdődő szőlőtelepítések 2019-ben fejeződtek be, így Szeleshát Birtok szőlőterülete 57 ha. A szelesháti „terroir” a korábban jól ismert és büszke szekszárdi borvidék közepén helyezkedik el, ami 25 km hosszan terül el a Duna nyugati oldalán, Budapesttől délre, 140-165 km távolságra. A történelem óriási hatással volt az itt élő emberekre.
Borász az asztalnál - Zelna borkóstoló

Borász az asztalnál - Zelna borkóstoló

Családi borászatunk története 2014-ben, néhány hektár szőlővel kezdődött. Modern pincénkben azóta két balatonfüredi és egy balatonszőlősi dűlőből, összesen 15 hektárról készítünk borokat, szigorúan organikusan, fenntartható gazdálkozást folytatva.
Muzeális borkóstoló Kamocsay Ákossal

Muzeális borkóstoló Kamocsay Ákossal

Egy olyan eseményre invitálunk, ahol ezeket a kis szériában 20, maximum 200 palackos tételben megvásárolható bortörténelmi tételeket kóstoljuk le Kamocsay Ákos főborász vezetésével.
Borász az asztalnál - Syrys Wine Project

Borász az asztalnál - Syrys Wine Project

Syrys Borprojekt: Az elmúlt évtized borutazásai, külföldi borászati munkái által inspirált projekt amelyben igyekszem bemutatni a társborászokkal különböző magyar borvidékek egyediségét különböző stílusokon és fajtákon keresztül. Ausztrália, Új-Zéland, Németország vagy éppen Anglia különböző állomások amelyek közelebb vittek a bor megértéséhez, egy borvidék vagy éppen stílus születéséhez.
Lame Tasting - Borkóstoló Játék

Lame Tasting

Komolytalan borkóstoló komoly kihívásokkal. A Lame tasting egy olyan borkóstoló játék, amit az is tud élvezni, aki nem ért a borokhoz, de imádja meginni. Készítsétek fel érzékszerveiteket és májatokat a kalandra és győzzön a legjobb csapat!
Glass of Jazz vol.12. - Pezsgés

Glass of Jazz vol. 12

2022 január 20-án minden kiállítónk bizsergető tételeket is hoz a bor mellé, hogy a 12. Glass Of Jazz-en rendhagyóan a buborékoké legyen a főszerep! Felráznád az év elejét? Itt az alkalom!

Glass of Jazz vol. 11

2021. október 28-án ismét a Budapest Jazz Club ad otthont a nagy sikerű, immár 11. Glass of Jazz estnek! Ezúttal is tíz kiállító, illetve a koncertteremben egy kiváló hazai zenekar szórakoztatja majd a borok és a jazz zene szerelmeseit.
Zengő Bár születésnap

1 éves a ZENGŐ!

A Zengő Bár első, igen kalandos évét ünnepeljük nyár elején, mindennel, amit szerettek! Háromnapon át sorra vesszük az italkínálatunk javát, és végre kiadjuk az elmúlt hónapok feszültségét.
ZengaTerasz Borkóstoló - második nap

ZengaTerasz - Borkóstoló: Fehérváry Birtok & Radó Pince

Az ősz kezdete már rég nem a nyár vége, sőt, annyira így gondoljuk, hogy szeptemberben 3 egymást követő pénteken is borászok vendégeskednek majd a Zengő Bár teraszán. Lesznek itt borok Pécsről, Villányból, Etyek-Budáról és Balatonról is.
ZengaTerasz Borkóstoló - első nap

ZengaTerasz - Borkóstoló: Söptei Pince

Az ősz kezdete már rég nem a nyár vége, sőt, annyira így gondoljuk, hogy szeptemberben 3 egymást követő pénteken is borászok vendégeskednek majd a Zengő Bár teraszán. Lesznek itt borok Pécsről, Villányból, Etyek-Budáról és Balatonról is.
ZengaTerasz Borkóstoló - harmadik nap

ZengaTerasz - Borkóstoló: Cult of Wine & Zenekaros Italok

Az ősz kezdete már rég nem a nyár vége, sőt, annyira így gondoljuk, hogy szeptemberben 3 egymást követő pénteken is borászok vendégeskednek majd a Zengő Bár teraszán. Lesznek itt borok Pécsről, Villányból, Etyek-Budáról és Balatonról is.
Zengő Sörcsapfoglalás

Sörcsapfoglalás a Zengőben

Sör vagy cider? Neked melyik csúszik jobban? Viszont nem csak kérdezünk, de egyből megadjuk a válasz lehetőségét, ugyanis e két nedü kerül majd csapra a Zengő Bár teraszán.
Zengő Nyílt Hétvége

Zengő Nyílt Hétvége

Bár már szerencsére közel két hónapja nyitva a Zengő Bár, úgy érezzük, most értük utol magunkat az utolsó simításokkal, sikerült behangolni a légkört, együtt a csapat, ez pedig ünneplést kíván!
Pesti Borkörút

Pesti Borkörút

A Pesti Borkörút célja, hogy Budapest hat neves boros közösségi helyén, a Körút mentén, két nap alatt meg lehessen ismerni a Kárpát-medence csodás és egyedi borvilágát.
Zengő Bár koncert: Martus & Sziszi

A Zengő Grape&Sound bemutatja: Martus & Sziszi

Újabb kultúrával ízesített estét tálal a Zengő Bár csapta június 27-én, amikor a folk, indie és grunge világából gazdagon merítő Martus mutatja majd be magyar nyelvű EP-jét, ami előtt a Rekamié zenekar énekes-gitárosa, Sziszi melegíti majd be a koncerttermet. Az esemény ingyenes, de a helyek száma korlátozott, ezért erősen ajánlott az asztalfoglalás.
Kaczander Nóra koncert - Zengő

Zengő Stage-avató - zenél: Kaczander Nóra

2020. június 20-án csendül fel a Zengő Bár első koncertje, amelyen klasszikus és kortárs versek kelnek életre Kaczander Nóra feldolgozásában. Az esemény ingyenes, de a helyek száma korlátozott, ezért erősen ajánlott az asztalfoglalás.

A költészet napja: Vers és Zene a Fotelből

Vers és Zene a Fotelből, avagy akusztikus repertoár klasszikus és kortárs költők verseinek megzenésítéséből, Kaczander Nóra és Sárközi Edina előadásában.
Borday Szeged hangulat

Új időpont! - 6. BoRDaY

Július 25-én szombaton 17 órától immáron 6. alkalommal nyitja meg kapuit Szeged egyik leghangulatosabb borkóstolója, fesztelen hangulattal, remek borokkal és jó társasággal.

Új időpont hamarosan! - Glass of Comedy vol. 3

A 2020. május 30-ra tervezett Glass Of Comedy esemény halasztásra került, a rendezvényt várhatóan 2020 májuséban tartjuk meg. További információk hamarosan!
Glass_Of_Jazz_vol_10

Glass of Jazz vol. 10

Az eredetileg tavaszra tervezett jubileumunkat csúsztatnunk kellett, de 2020. október 22-én végre megülhetjük a 10. Glass Of Jazz fölötti ünnepet, és a hatályos szabályok betartása mellett ezen a csütörtökön végre újra együtt élvezhetjük az ízeket és a dallamokat!
CoolTour KultÚr 1

CoolTour KultÚr bemutatja: Back to Floyd

2020. október 15-én Budapesten első alkalommal kerül megrendezésre a CoolTour KultÚr, amelyben a nívós kulturális produkciók találkoznak majd minőségi borokkal.
BorVár panoráma

Új időpont hamarosan! - IV. BorVár‎

A 2020. május 30-ra tervezett IV. BorVár‎ halasztásra került, a rendezvényt várhatóan 2021 májuséban tartjuk meg. További információk hamarosan!
5. BoRDaY

5. BoRDaY

Január 18-án szombaton 17 órától immáron 5. alkalommal nyitja meg kapuit Szeged egyik leghangulatosabb borkóstolója, fesztelen hangulattal, remek borokkal és jó társasággal. A Hungi Vigadó termében 10 pincészet, több mint 30 féle tételét kóstolhatod végig korlátlanul az este folyamán.
Glass of Jazz vol.9. - Jazzy Selection

Glass of Jazz vol. 9 - Jazzy Selection

A rendezvény, ahol a kiváló borok rajongói találkozhatnak a jazz zene szerelmeseivel és közösen átélhetik, hogy ez a kettő miért is alkot tökéletes párost. Mindez Budapest szívében, egy igazán színvonalas, jazzre - és ezen az estén borra is - hangolt helyszínen, a Budapest Jazz Club-ban.
Glass of Jazz vol.8.

Glass of Jazz vol. 8

2020. január. 9-én ismét a Budapest Jazz Club ad otthont a nagy sikerű, immár 8. Glass of Jazz estnek, amelyen ezúttal is kilenc boros és egy gasztrós kiállító, illetve a koncertteremben Szakcsi Jr. Trio szórakoztatja majd a borok és a jazz zene szerelmeseit.