Elindítjuk Borokosító sorozatunkat, amit elsősorban azoknak ajánlunk, akik szeretnének átfogóbb ismereteket szerezni a borok világáról, mindezt nem egy iskolapad mögött, hanem egy lazább és elegánsabb környezetben, szórakoztató hangnemben. Azok se riadjanak vissza, akik csupán részt vennénk egy, a megszokottól kicsit másabb köntösbe bújtatott borkóstolón.
Minden alkalommal borszakértő kollégákkal és vendégborászokkal fogunk feldolgozni egy-egy témakört, és persze elfogyasztani az aktuális 8 tételt, ami a poharakba kerül. A borok mellé elengedhetetlenek a finom falatok, erről pékségünk és konyhánk fog gondoskodni a tőle megszokott minőségben.
Borokosító dátumok és témák:
- November 24. Hogyan készül a bor? Kóstoljunk bort objektíven! (Vabrik pince - Etyek-Buda)
- December 15. Borok határon innen és túl (Ráspi pince - Sopron)
- Január 12. Borstílusok bemutatása Magyarország borvidékein keresztül (Torma pince - Eger)
- Február 16. Szekszárdi és Villányi borvidék bemutatása, avagy a „nagy” vörösek (Szekretár pince – Szekszárd, Maczkó pince - Villány)
- Március 22. Étel-bor párosítások, mit és mivel érdemes? (Sziegl pince – Hajós-Baja)