Csatlakozz hozzánk és közösségünkhöz, gyere a Hágiba, ahol jó társaságban, ízletes borok mellett levetítjük kedvenc filmjeinket és megkóstoljuk finom borainkat!

 

Karácsony a családé és a meghitt pillanatoké, de úgy gondoljuk, az év utolsó napjai mégis már a vidámságról szóljanak, hogy január elsején új lappal és energiával feltöltődve indulhassunk neki az új esztendőnek. Hosszú gondolkodás után, a FOLYÉKONY FILMKOCKÁK év végi rendezvényén egy kedves, humorral, csavarokkal teli filmre esett a választásunk.


Történetünk, a rozé hazájában, a napfényes Provence-ban kezdődik, így ez a rózsaszín ital sem maradhat ki a borsorból. Főhősünk, felesége nyomására élete álmát szeretné megvalósítani, hogy postafőnök legyen a Cote d Azur-on, de egy nagy botlást követően hirtelen a zordnak hitt, rideg északi Calais-ban találja magát. A félelem, a kezdeti nehézségek és a helyi nyelv, a ch’ti mi érthetetlen akcentusa ellenére is, hamar eloszlik. Kiderül, a messzi észak nem is olyan hideg és szürke, a ch’ti mi tanulható, a nevetés, a humor, meg nagyobb szerepet tölt be az ottani ember életében, mint a napsütötte délen.


A film szerelmi száltól, megoldandó problémáktól sem mentes, ahol a tükörbe mondott hazugság többnyire zsákutcába vezet, az új barátság mégis mindent orvosol.


A vidám, jófrancia humorral megáldott alkotás egy kellemes, emészthető karikatúrája az ország észak-dél ellentétjének, szóval soknevetésben, meghitt pillanatokban és egy kultúrán belüli sokszínűségben lehet részünk ebben a drámákkal tűzdelt vígjátékban!


BELÉPŐJEGYEK

  • EARLY BIRD jegyárak november 7-ig: borkóstoló + antipasti válogatás + film: 7.200 Ft/Fő
  • ELŐVÉTELES jegyárak november 30-ig: borkóstoló + antipasti válogatás + film: 8.200 Ft/Fő
  • TELJES ÁRÚ jegyárak december 27-ig: borkóstoló + antipasti válogatás + film: 8.900 Ft/Fő
  • HELSZÍNI jegyárak december 28-án: borkóstoló + antipasti válogatás + film: 9.900 Ft/Fő